Brianna gaat de confrontatie aan, maar zullen we Stephen Bonnet nog weer terugzien?

Datum: 2019-01-24 20:32:14
7
0
  

Na een seizoen vol drama, ellende en levensveranderende beslissingen krijgt Brianna eindelijk de kans wat zaken af te sluiten in de nieuwste aflevering van Outlander, Providence. Nadat Brianna erachter kwam dat Stephen Bonnet zijn straf tot de galg moest uitzitten in een gevangenis van Wilmington, dwong ze haar inmiddels verloofde Lord John Grey haar mee te nemen om Bonnet een bezoekje te brengen. Niet meer om wraak te kunnen nemen, maar om Bonnet te vergeven. Dit was een tip die Jamie haar in een brief meegaf om rust in haar ziel te kunnen vinden. “Vergiffenis kan niet veranderen wat is gebeurd,” vertelt de zwangere Bree aan Lord John. “Maar het kan wel veranderen wat nog moet zijn.”

In een interview met Harpers Bazaar vertelt actrice Sophie Skelton dat dit één van haar favoriete scènes was. “Brianna is heel sterk en laat hem niet zien wat hij met haar leven heeft gedaan.” Het moment in de cel geeft Brianna de rust om door te gaan met haar leven, maar belooft Bonnet dat het kind zijn naam nooit zal leren kennen. In deze scène blijft Brianna heel rustig en weet ze zich groot te houden, maar dit had volgens Skelton ook heel anders kunnen lopen:

Er was één opname waarbij ik helemaal instortte en het was echt heel raar. Het was alsof ik dit uitlaatpunt was van alle slachtoffers van wie ik een interview had gekeken. Het stroomde uit me, ik huilde en was niet te stoppen. En toen de opname eindigde vroeg ook iedereen of het wel goed met me ging. Maar ik kon niet stoppen met huilen.

Het eind van de aflevering laat het lot van Stephen Bonnet echter open. Er was een explosie in de gevangenis, gestart door de Regulators die net op datzelfde moment Murtagh uit de gevangenis proberen te bevrijden. Niemand realiseerde zich dat Bonnet bij de sleutels kon, maar we zien hem niet daadwerkelijk ontsnappen voordat de gevangenis ontploft. Maar een lijk zien we ook niet. Het is moeilijk voor te stellen dat dit daadwerkelijk het einde van Bonnet betekent, zelfs als velen het wel zouden willen.

Het is een verschrikkelijke man die verschrikkelijke dingen doet, maar in de boeken is hij nog lang niet klaar. En hoewel de ontploffing in de televisieserie net iets anders was dan in de boeken van schrijfster Diana Gabaldon, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat de producenten zo erg afwijken van de content door hem nu al dood te laten gaan. Ook lijkt het nog niet het juiste moment voor het personage om uit beeld te gaan. Claire en Jamie hebben ook nog wel een appeltje te schillen met deze Bonnet.

Meer interessant is de vraag of we Bonnet in de finale van dit seizoen nog weer terug zullen zien. Misschien laat hij nog snel zijn gezicht zien om het publiek te tonen dat hij daadwerkelijk nog rondloopt, maar waarschijnlijk hebben vele kijkers deze conclusie zelf inmiddels al wel getrokken. Ook Black Jack Randall kwam niet gemakkelijk aan zijn einde en hoewel Bonnet al een hoop ellende heeft veroorzaakt, zijn de problemen rondom dit personage nog lang niet voorbij. Het verhaal van Bonnet kan met deze aflevering even afgerond worden om de focus op andere dingen te kunnen leggen, zoals het daadwerkelijk terughalen van Roger en Brianna’s bevalling.

Het zou eerlijk gezegd niet zo erg zijn om even een pauze van Bonnet te krijgen. Hij zal vast in het vijfde seizoen van Outlander weer terugkeren in het leven van de familie Fraser (misschien wel om zijn kind te bezoeken). Ed Speleers heeft dit seizoen wel een geweldige psychopaat weten neer te zetten. Met zijn charismatische lach en roekeloze beslissingen heeft hij de man echt tot leven weten te brengen op beeld. Het zal niet het meest makkelijke personage zijn om te spelen, vooral door de man die hij is. Tobias Menzies stond eerder voor dezelfde uitdaging in het spelen van Black Jack Randall, al kon hij in de rol van Frank Randall ook goede kwaliteiten in het personage uiting geven.

Bron foto’s: FarFarAway
Reacties

7
0