Acteur Sam Heughan eerlijk over jarenlange intimidatie in emotionele post

Datum: 2020-04-18 09:00:27
4
2
  

“Na zes jaar van constant pesten, intimidatie, stalking en valse beschuldigingen ben ik verdrietig, van streek, gekwetst en voel ik de noodzaak om mij uit te spreken,” schrijft Sam Heughan op zijn Instagram account. Het is voor het eerst dat de Schotse acteur van Outlander zich uit over deze moeilijke kanten van roem. Hoewel hij in interviews normaal gesproken enkel lovende woorden heeft voor zijn fans en vaak met hen de interactie aangaat op sociale media, voelt Heughan zich nu gebroken. “Het beïnvloedt mijn leven en mentale toestand op dagelijkse basis,” gaat hij in zijn post verder.

“Mijn mede-acteurs, vrienden, familieleden, ikzelf en in feite iedereen waarmee ik geassocieerd wordt, is onderworpen aan persoonlijke opmerkingen, schaamte, misbruik, doodsbedreigingen, stalking, het delen van privé-informatie en verachtelijke, valse verhalen.” Eén van de onderwerpen waar de acteur hierop doelt, zijn de beschuldigingen Corona maatregelen niet serieus te nemen. Heughan zit de quarantaine namelijk momenteel uit op Hawaï, waar hij voor de lock-down van een welverdiende vakantie aan het genieten was. Zo vertelt hij:

Ik kwam hier voor het reizen werd stopgezet en niemand wist precies hoe erg de situatie zou worden. Op het advies van iedereen heb ik besloten in deze veilige omgeving te blijven. Het was een goede beslissing. Ik ben veilig, geïsoleerd, zet de gezondheid van niemand anders op het spel en ben ook geen last voor de lokale bevolking. Wij zijn niet gevraagd te vertrekken.

Zelf geeft Heughan aan hier nooit eerder over begonnen te zijn, aangezien hij gelooft in de goedheid van de mens en altijd de hoop had dat de pesters vanzelf weg zullen gaan. Maar helaas is dit niet het geval. “Ik kan er vanwege juridische redenen niet al te veel op in gaan, maar dit zijn professionals: psychologen en andere volwassenen die beter moeten weten.” Inmiddels wordt actie ondernomen rechtszaken aan te spannen tegen degenen die hem en zijn geliefden hebben lastiggevallen.

Ondanks deze verschrikkelijke gebeurtenissen, weet Heughan ook nog lieve woorden te vinden voor de fans die wel altijd voor hem klaar staan. “Aan elke fan die mij heeft gesteund en het werk dat ik doe, bedankt! Ik ben zo dankbaar, uit de grond van mijn hard. Blijf veilig en wees aardig voor jezelf en voor elkaar,” schrijft hij.

Het is een shock dat sommige mensen het recht voelen om het leven van een bekendheid op deze manier tot een hel te maken. Op sociale media vallen ook zijn mede-acteurs hem bij in steun, door bijvoorbeeld aan te geven hoe knap het is dat Sam Heughan zich uitspreekt tegen zijn pesters. “Sam is een geweldige acteur, een vriendelijk persoon en een gulle vriend,” zegt onder andere David Berry op Instagram.

Ook vanuit fans is nu de hashtag #WeStandWithSam viraal gegaan, waarmee ze Heughan steun proberen te bieden. Want ondanks alle verschrikkelijke bedreigingen, is er gelukkig ook nog liefde in deze wereld. Hopelijk steekt het de acteur een hart onder de riem en zal het zijn mentale gemoedstoestand weer iets meer tot rust kunnen brengen. Er is geen excuus voor deze verschrikkingen. Laten we eens wat meer respect voor elkaar tonen, te beginnen met het tonen van waardering voor deze fantastische acteur.

Reacties

4
2
  


Nelleke
Datum: 2020-04-18 12:47:23
Waarom zo'n lieve,hardwerkende, zich- voor -zo-veel-doelen inzettend man totaal afbranden..mensen zijn totaal de weg kwijt.😡😡
#weStandWithSam.!!💪

Alice
Datum: 2020-04-18 11:24:02
Wat is het toch treurig dat een kleine groep mensen social media misbruiken om anderen zwart te maken. Mensen die zich niet kunnen beheersen om hun gevoelens van jaloezie of wat het ook is, uit te braken. Doe er niet aan mee. Het helpt nooit.